Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja, doordat wij de kwaliteit van het veevoer en de bodem nauwlettend in de gaten houden, produceren onze koeien rauwe melk, die niet gevaarlijk is voor de gezondheid. In onze melk krijgen salmonella of coli bacteriën geen kans zich te ontwikkelen en hebben goede melkzuurbacteriën de overhand. Deze melkzuurbacteriën hebben een positieve uitwerking op de gezondheid.

Ja, kefir is een ideale aanvulling van het dieet van opgroeiende kinderen, moeders die borstvoeding geven, ouderen, sporters en mensen met een lage weerstand.

Tenminste 12 dagen mits gekoeld bewaard natuurlijk.

Omdat een deel van de lactose van de originele melk die voor onze kefir wordt gebruikt door gisten en bacteriën is omgezet tot het lactose-verterende enzym lactase, wordt kefir doorgaans goed verdragen door mensen met een lactose-intolerantie.

Nee de verpakking bevat zeker geen giftige stoffen. Onze kefirfles is gemaakt van polyethyleen, HDPE plastic en is volkomen veilig en zelfs veel beter voor het milieu dan een glazen fles. Voor de productie van glas heb je een temperatuur nodig van meer dan 1000 graden celsius. Wij hebben genoeg aan 230 graden celcius, dus dat kost aanzienlijk minder energie. De glazen flessen moeten iedere keer gecontroleerd worden op breuk en beschadiging en ze moeten gewassen en gespoeld worden. Onze fles kan bij het gescheiden plastic afval en is uitermate geschikt voor hergebruik.

Stuur ons dan een mailtje: info@boerderijhetvertrouwen.nl

Of ga naar de Contact pagina en vul het formulier in, we zorgen dan dat de vraag hier  komt te staan