Wij zijn Hans Sander en Wendy de Koning, wij melken hier 120 melk- en kalfkoeien.

Hans zijn vader (en mijn opa) is hier 500 meter vandaan gestart met het melken van koeien.

Hans heeft in 1980 het bedrijf overgenomen en een loopstal gebouwd.


Toen op de oude locatie de hinderwetvergunning niet verlengd werd is Hans een ruimte-voor-ruimte procedure gestart.

Wat uiteindelijk in 2008 leidde tot een nieuwbouw op de huidige locatie.

In 2006 ben ik bij Hans en zijn vrouw Carla in de maatschap gestapt om het bedrijf verder samen voort te zetten.


We melken onze koeien met twee Lely melkrobots, wat betekent dat onze koeien 24 uur per dag gemolken kunnen worden. Ze mogen zelf bepalen wanneer ze gaan. Alleen als ze langer dan 12 uur weg blijven halen wij ze bij de robot. In het voorjaar zodra de draagkracht van de grond het toelaat gaan onze koeien lekker naar buiten.Ze kunnen dan wel naar binnen om gemolken te worden, maar gaan daarna weer naar buiten (of het moet slecht weer zijn dan blijven ze veel liever binnen). We noemen dit vrij koeverkeer.


We hebben op dit moment ruim 100 hectare land in gebruik, waarvan 37 hectare van het noordhollands landschap. Wat na 15 juni gemaaid mag worden. Ook hebben we 10 hectare land in de Schermer waar we triticale op verbouwen.


Wij willen graag een zo goed en gezond mogelijk produkt produceren. We proberen op een zo natuurlijke wijze met ons vee en land om te gaan. Zodat er een natuurlijke kringloop ontstaat.

We gebruiken geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen en proberen met natuurlijke middelen het bodemleven van de grond zo gezond mogelijk te krijgen.


Om dat te bereiken gebruiken we keltisch zeezout, zeewierkalk en sproeien we melk over het land om de bodem te informeren.


Ook rijden we de drijfmest bovengronds uit. Dit is veel beter voor de bodem omdat mest zuurstof nodig heeft om te verteren. Als je de mest in de grond brengt onttrekt de mest zuurstof uit te bodem wat zeer onwenselijk is voor het bodemleven.


Onze koeien krijgen GMO-vrij krachtvoer, wat inhoudt dat er geen genetische gemanipuleerde voedingsstoffen in zitten. Wij vinden dit passen in een natuurlijk systeem, daar past geen genetisch gemanipuleerd voer bij. Dit is niet goed voor mens, dier en milieu.

 

De natuurlijke kringloop

Wie wij zijn........

Over ons
Info over melkInfo_over_melk.html
Melktapmelktap.htmlshapeimage_3_link_0
Boerenkinderfeestjehttp://www.boerenkinderfeestje.nl/bkf/Boerenkinderfeestje.html

Boerderij  het Vertrouwen

06-21221352

Bezoek adres:

Verlengde roemersdijk 6

1921CR Akersloot

Het is officieel:

we zijn biologisch! !